Top Model, del 3: Tjukkebollefeita!

Eksempel på modellpappa fra helvete.

Top Model
TV3, mandager kl 20.30
Sendt 21.02.11

I can do anything you want me to do so long as I don’t have to speak.
– Linda Evangelista

Denne recapen inneholder spoilers.

Christer Falck er kjekk, barsk, smart – og et vandrende lager av nådeløse kommentarer, som han sjenerøst deler med de som trenger dem og de som ikke vet at de trenger dem. Når han åpner munnen blir folk sjokkerte eller opprørte eller gråtkvalte – når den perfekte stormen oppstår blir de alt på en gang.
Christer Falck er journalisters og tv-produsenters top model.

Denne uken ga han sjenerøst av seg selv i tredje episode av Top Model, men før vi kommer til øyeblikket alle har lest om, må vi gjennom 45 minutter med kos, vas, tøv, pølsevev og coach Storms forsøk på å skape et intimt Oprah-øyeblikk.

Det er morgen i modellsuiten. Eller formiddag. Modellene ligger uansett og sover, omgitt av tomme brusflasker og potetgullposer, sneiper og sjokolade. Det er som å se mitt eget soverom. Neste år skal jeg melde meg på.

Men utenfor rommet foregår det skumle ting.
En høy, kappekledt skikkelse med store sølvdusker på hendene glir nedover korridoren. Musikken er lav og truende, og skikkelsen slår med jevne mellomrom duskene mot hverandre med dump, skremmende lyd.
Det er Eldar Duskehånd – den grusomme seriemorderen! I århundrer har han vandret hvileløst rundt i Royal Christianias korridorer, på jakt etter sovende jomfruer, som han så forsøker å kvele med de sølvfargede duskene.
Dessverre kiler duskene, så det hele ender alltid med at jomfruene våkner og skrikende slår ham helseløs med hodeputene. Han har ikke tall på alle gangene han har løpt i sikk-sakk nedover korridoren mens flaskene fra minibaren suser rundt ham som miniraketter. Hvorfor kunne han ikke fått saksehender som tremenningen Edward?
Men nå står han over en tungt sovende jomfru. Duskene rasler stille, og langsomt strekker han ut armene.
– God morgen! No må dokker våkne!
Fillern. Det er ikke Eldar Duskehånd. Det er coach Storm som vekker modellene som om de skulle være treåringer. Som jo noen av dem er, men likevel. Jeg håper TV3 sender Storm på drillsersjantkurs før Top Model 2012. Sesongen kunne hete Full Metal Model:
– I’m gonna give you three seconds; exactly three-fucking-seconds to get out of bed or I will gouge out your eyeballs and skull-fuck you!

Det er lov til å drømme.

Coach Storm samler alle modellene i stuen og sier har en overraskelse til Signe og Frida. De skal få makeover-makeover! Signe var ikke blond nok, mens Frida, stakkars – uten de andre modellenes gråtkvalte støtte har hun ikke annet valg enn å godta den største modellydmykelsen av dem alle: kort hår.

Modellene er samlet foran en sliten lagerbygning.
Realitybransjen Motebransjen kan være hard, noe dere allerede har fått erfare, sier Storm.
Har TV3 vist en episode jeg ikke har sett?
– Det er lange dager og mye venting, så det er viktig med utholdenhet, sier Storm.
For å trene modellene i utholdenhet har Storm slått seg sammen med Jeanett, som er leder for den norske cheerleadingklubben Viqueens.

Fashion fact: Det ble aldri fanget på film, men motehistorikere har gjennom skriftelige dokumenter og muntlige vitnemål slått fast at Coco Chanel alltid hadde store fargerike dusker på hendende når hun inviterte til private selskap, og ofte oppfordret gjestene til å lage menneskelige pyramider mens de ropte “go, Coco, go!”.
Coco Chanels siste ord var:

Let’s get fired up – get rough, get tough, get mean!
Let’s get fired up – and roll right over Dior´s team!

Jeg måtte forresten stirre lenge på det ordet Viqueens før jeg skjønte det: Vi-queens, i stedet for vi-kings! Jeg googlet litt, og det finnes en cheerleadingskole for småpiker som heter Viprincesses.

– Første skal dere øve litt, sier Jeanett. – Så skal vi dele dere i to.
Hurra! Jeg håper de har tenkt å bruke motorsag. Men nei. Det er bare dårlig norsk. Modellene skal deles inn i to lag og konkurrere mot hverandre.  Så følger 16 minutter med modeller som hopper, hviner, vifter med armene og slår klønete kollbøtter.

Og plutselig er det prisutdeling. Siden cheerleading er en lagsport, har Jeanett bestemt at bare én av jentene kan vinne.
– Alle gjorde en kjempejobb, men det var én som merket seg litt mer, sier Jeanett uten å gå i detalj om hva modellen hadde merket seg.
Men det er Farzaneh som har merket seg noe ingen av de andre har merket seg, så hun vinner en “deilig fotbehandling”. Og hun får lov til å ta med seg en venninne – eller i hvert fall en av de andre modellene.
Farzaneh velger Signe, for Signe har det så grusomt etter at hun måtte klippe håret kort og trenger litt stell og omsorg.
I en dramatisk sekvens, som Top Model-redaksjonen har jobbet mye med, får vi være med på fotbehandlingen. Telys, rolig musikk, dempet lys, massasje, deilige kremer – det er tøft å se på, men nyttig for alle som er interessert i få vite hvordan realitybransjen motebransjen fungerer.
Etterpå løper Farzaneh og Signe ut døren med hver sin goodie-bag.
– Så digg med produkter!
– Produkter er kult!
– Vi må vise de andre produktene!
– De andre kommer til å bli så misunnelig på produktene!
Til deres forsvar skal sies at de faktisk sier “produkter” og ikke et navn. Noen har ikke betalt nok penger.

Coach Storm er full av overraskelser i dag. Han geleider de kosedress-kledte modellene inn på suitens minste rom – det er tid for nærhet og den gode samtalen, Tyra-style.
Storm vil vite hvordan modellene opplever realitybransjen modellbransjen så langt.
Farzaneh sier hun har oppdaget at hun bare er et objekt.
Storm nikker alvorlig.
– Jeg tror det første møtet med realitybransjen modellbransjen , og som man føler veldig på da, er at man ikke er der for sin egen person, men fordi man rett og slett ser bra ut og kan prestere foran kamera, forklarer Storm før han begynner å bla i et magasin.
Enten er Storm multitasker eller så har han allerede mistet interessen.

Charlotte er i ferd med å bli en av mine favoritter – hun har ennå ikke konstruert en setning hun finner det verdt å bruke punktum, komma eller andre pauser i.
– Det som jeg på en måte føler da eller som jeg får vite mer og mer av da og som jeg tenker mer og mer på da er at vi er veldig heldige som er så mange i huset da som har alle rundt som kan støtte oss hele tiden da med en gang vi begynner å føle noe eller sånne ting men det man må huske på med realitybransjen modellbransjen så tror jeg man er veldig alene hele tiden.
Storm sitter fremdeles og leser i magasinet sitt, men så oppdager han at det har blitt helt stille i rommet. Fillern! Og han som var midt i et dypt intervju med Kim Kardashian! Hva ville Märtha ha sagt?
– Men det er også den prossessen dere får lov å være i og kjenne litt på som egentlig er litt av det trygge rommet vi tilbyr, sier han og når ingen av modellene sier «hva er det du prater om, din tulling?» puster han lettet ut.

Den gode samtalen er likevel ikke god for alle. En trist Eirin forklarer hvorfor til kamera.
– Det er veldig mye snakk om kropp og sånn og det syns jeg er ganske ubehagelig for jeg er den største jenta med de største formene, sier Eirin, som bare ville bli kalt størst hvis hun ble fotografert samme med et ekorn.
Men Eirin har ikke fulgt godt nok med, for Storm har hatt et Oprah-øyeblikk.
– Det var godt å snakke sammen, så dette veldig vellykket, sier Storm.

Og ferdig med det! Nå er det reklamepause, så Storm snakker litt om fotbehandlingen til Farzaneh.
– Nå skal du få noe du kan vise frem føttene i, sier han.
De andre modellene hyler. Skal Farzaneh få et par Louboutin-sko?
Nei, hun får en – kjole! Det foretrukne plagget for fremvisning av tær. En Leila Hafzi-kjole, til og med!
– Jeg har alltid drømt om en Leila Hafzi-kjole! jubler Farzaneh.
Så er reklamepausen over, Leila Hafzi kan zappe tilbake til Ti år yngre på Fem, og det er på tide med ordentlig modelljobbing.

Mona og Marcel tar imot modellene på Egertorget, Oslos mest fasjonable shoppingstrøk. Her ligger Seven-Eleven, Ark, en pub, Burger King, Baker Hansen og Dressmann.
– I dag har vi en ekte kunde, så nå er det alvor, sier Mona før hun kvepper til av en skygge som farer over himmelen. – Nei, du store, der flyr det en gris, jenter!

Den ekte kunden er La Mote, som vil ha bilder til vårkolleksjonen av strømpebukser.

– Når man skal reklamere for strømpebukser er det bein som gjelder, sier La Mote-damen, og legger til: – Bein, bein, bein! Og dere må være happy og glade og ha attitude.

Stakkars modeller. Knapt tre episoder og allerede må de ha attitude. Realitybransjen Motebransjen er i sannhet hard.

Modellene skal bare ha på seg strømpebukser. Eirin, som er større enn et ekorn, gruer seg.
– Har du aldri gjort nakenshoots før? spør Storm.
Eirin er 18 år! Jeg håper da inderlig hun aldri har gjort nakenshoots før…!
– Jeg gruer meg, hvisker Eirin.
– Det er bare en kropp, sier Storm trøstende. – Det er din kropp, men det er bare en kropp.
Slik visdom kan man bare besitte etter å ha “jobba med kjendisa som Cyndi Lauper, Lady Gaga og folka fra Twilight”.
Modellene plasseres i en stor boks og Marcel og Mona står oppe på en liten heisekran fra Oslo Liftutleie. Oslo Liftutleie har ikke vært villig til å betale, så logoen deres er visket bort.
Marcel bobler som vanlig over gode instruksjoner.
– Se langbeint, glad og pen ut! roper han til en av jentene.
– Ikke gjør sånn sprikegreie, det blir sånn fødsel! roper han til en annen.
Men i dag er han og Mona i det minste samstemte, noe som gjør jobben til modellene mye enklere.
– Du må tenke at du skal ut av boksen! roper Mona.
– Du må tenke at du skal inn i boksen! supplerer Marcel.
– Husk på ansiktet! roper Mona, for som La Mote-damen sa handler strømpereklame om bein, bein, bein.

Charlotte er nervøs. Hun forklarer Storm at siden hun har gjort “ekstremt mye moteting før” er hun redd for at juryen skal tro hun tar for lett på konkurransen.
Hvor har hun det fra? Kan det være fra forrige episode, da hun var blant de to siste og Mona-Tyra sa:
– Who should go home? Is it Charlotte, who has some experience, but who the judges feel has taken the competition too lightly?
Men Charlotte er sikker på at hun har suget dette av eget bryst og spør Storm hva hun skal gjøre.
– Ja, da må du slappe av, sier Storm.

Charlotte tar seg tid til å legge inn en liten smiskerunde hos Mona og La Mote-damen, og sier hun gleder seg masse. Etter fotograferingen gjør hun det samme og takker for at hun får være med og syns Mona at hun var bedre nå enn forrige gang?
Mona svarer ja, og Charlotte smiler og sier det var alt hun ønsket å høre.
Charlotte er likevel en omsorgsfull og sjenerøs person, og bruker gjerne tid på å peppe opp de andre modellene.
– Uansett hvor mye dere øver kommer dere aldri til å være forberedt på hvordan det er i boksen, altså! roper hun til bleke modellkollegaer. – Det ser ut som alle ser inn i boksen og det er umulig å forberede seg!

Det er Eirins tur.
– Jeg gruer meg, sier hun til Mona.
– Ja, det er det som er utfordringen, så la oss begynne, sier Mona medfølende.
Til kamera uttrykker Mona empati med og forståelse for jenter som sjenerte over kroppen sin.
– Hvis du er sjenert og skal jobbe med masse mennesker og kanskje lettkledt, da blir det håpløst da, sier hun oppmuntrende. – Så da må du kommer over den terskelen og komme ut av det skallet.

Ut av skall, over terskler – for Mona er modellene tydeligvis fjærkre.

Men så går det ganske fint med Eirin, likevel – man skulle ikke tro at hun hadde fått slike uvurderlige råd og instruksjoner fra Storm, Mona og Marcel.

Plutselig er det jurymøte.
– 13 beautiful girls stand before me, but only one can become Norway´s Next Top Model, sier Mona-Tyra.
Så presenterer hun juryen, som består av seriens makeup-ansvarlig – en dame som nok tror at makeup-ansvarlig betyr at hun er ansvarlig for å ha på seg all makeup i serien på en gang – La Mote-damen og Christer Falck, tidligere modell.
Mona-Tyra oppsummerer dagens oppdrag.
– Vi så jo etter en veldig helhet i hele bildet, sier hun og påpeker at det var vanskelig for mange av modellene. Ikke så vanskelig som for henne og Marcel, riktignok, men modeller som ikke klarer å uttrykke helhet i hele bildet ligger tynt an.
– Det er viktig at dere hører på tilbakemeldingene dere får i dag, det kan være noen gode tips der, sier hun litt strengt.
Maiken får ros fordi hun har en frisk og sporty look.
Inga får kritikk fordi hun er sporty og lite elegant.
Frida får skjenn fordi hånden som dekket puppen var for hard.
Charlotte kritikk fordi hun ikke plasserte beina sine.
En orkan av gode råd…!

Og så – øyeblikket vi alle har ventet på: Christer vs. Eirin.
– Jeg får litt sånn FHM-feeling, sier modellerfarne Christer. – Du ser litt FHM-chubby ut.
Zing!
Med bare ti ord har Christer skapt mer drama enn TV3 har klart på tre episoder.
Men jeg forstår at Eirin stormer ut. Var det ikke bare en uke siden modellene lærte bodyposing av en ekte FHM-modell?
Mona-Tyra tar på seg empati-fjeset og går etter Eirin som ligger hulkende på sofaen bakcstage.
– Han er et voksent menneske, han må passe på litt hva han sier, hikster Eirin.
Han er Christer Falck – han lever av å ikke passe på hva han sier!

Men Mona-Tyra gjør akkurat det man skal for å trøste – hun forteller hvor fælt hun selv har hatt det. Tror Eirin at hun har det tøft? Å, neida.
– Jeg har fått høre et jeg er for tynn, at jeg er for brei, sier Mona. Så gjør hun som Triana og bruker modellbransjens mest seriøse begrep for å sette det hele i sammenheng.
– Du må bare drite i det.
Nemlig. Neste gang Eirin går i Paris for Chanel og Karl Lagerfeld ikke er fornøyd, kan hun se ham rett i øynene – eller solbrillene – og si:
– I don´t give a shit! Fuck you and your stupid little costumes!
Slik starter en supermodellkarriere!

Mona-Tyra går tilbake til juryrommet og forteller at Eirin tar en pause, men at modellene må være klar over at realitybransjen modellbransjen kan være hard. – Dere er en vare, sier hun alvorlig. – Det høres grusomt ut, men det er det dere er. Og dere må selge den varen på best mulig vis.

Å, Mona-Tyra – du er så søt når du er tøff!

Eksempel på vare som ikke selger i Top Model.

Så fortsetter juryens tilbakemeldinger, som etter FHM-chubby er famlende og uinteressante. “Det er noe med bildet”, “du har attitude” og “glimt i øyet” og kan ikke noen gi Mona Grudt en synonymordbok?

Modellene sendes ut og resten av jurymedlemmene tør endelig å gjøre det samme som Christer, nemlig å si hva egentlig mener om the 13 beautiful girls.
– Ikke noe styrke i bildet, sier Makeup.
– Vil, men får ikke til, sier Mona-Tyra.
– Hun var svakest, sier La Mote-damen.
– Hun ser ikke så lekker ut, sier Mona-Tyra.
– Hun blir altfor slapp sier Makeup.
– Hun ser usikker ut, sier Mona-Tyra.
– Hun blir kjerring, sier Makeup.

Backstage forsøker 12 beautiful girls å trøste én chubby en. Alle er enige om at Christer burde ha ordlagt seg på en annen måte. Ingen sier at Eirin på ikke er chubby, tykk, stor eller feit, bare at Christer burde ha valgt et annet ord. Modellsolidaritet!

– 13 beautiful girls stand before me, but I only have 12 photos in my hands, sier Mona-Tyra alvorlig. – The first girl I´m going to call is…
Alexandra! Det var gøy! Jeg husker ikke bildet hennes, men hun har øyensynlig levert det La Mote-damen ønsket: bein, bein. bein.
– Congratulations, you´re still in the running to become Norway´s Next Top Model, sier Mona-Tyra.
En etter en får modellene et smil, et congratulations og et fotografi fra Mona-Tyra, helt til bare Darja og Thea står igjen.
– Two beautiful girls stand before me, sier Mona-Tyra. – But I onlye have one photo in my hand. This photo represents the girl who will still be in the running towards becoming Norway’s Next Top Model. The girl that I do not call, must immediately return to the house, pack her belongings and go home.
Mona-Tyra forklarer hva juryen har slitt med.
– Darja, the jury knows you want this, but they´re still not sure whether you have what it takes.
Darja nikker, som om dette gir mening.
– Thea, your shoot didn´t go too well, and the jury´s not sure whether you have what it takes.
Thea nikker også. Ok, så det gir dem mening, i det minste. So who´s staying?
– Thea, congratulations, you´re still in the running towards becoming Norway’s Next Top Model.
Hurra! Dette går riktig vei – om noen uker er de så få at det vil bli mulig å huske hvem som er hvem.

I neste skal modellene på tur igjen. Oslo kommune jobber ikke hardt for å overbevise TV3 om at byen er fashion capital. Ingen andre kommuner i Norge, heller, for den saks skyld. Tenk på all den gratisreklamen lokal-Norge kunne ha fått: Selskinnsmote på Svalbard! Catwalks laget av hvalkjøtt! Haute couture i oppdrettsbur! Go-sees på Gol!
Her er det en del turistsjefer som må følge med.

– Det nytter virkelig ikke å gå rundt og dulle, sier Storm i et klipp.
Jøss! Storm er i ferd med å få testikler!
Han kommer til å kalle Mona chubby før vi vet ordet av det. Takk, Christer!

Reklamer

Om Popcorn uten nåde: Brita C. Møystad

Filmviter og tv-kritiker med dyp begeistring for det meningsløse.
Dette innlegget ble publisert i Top Model og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

59 svar til Top Model, del 3: Tjukkebollefeita!

 1. Henriette sier:

  😀 Fantastisk, nok en gang!

 2. susannie sier:

  Hehe, morsomt 🙂 Top model er definitivt en guilty pleasure, som gjør at jeg føler meg litt weird. Men men, noe må jeg chille med. (Nei, jeg mangler visst fortsatt mange engelske ord i mitt norske vokabular!).

  Var det bare jeg som var skuffet over at de viste reklame med vinneren av dagens episode ørten ganger i reklamepausen..?

 3. IborgLisa sier:

  Fantastisk skrevet. Ser (heldigvis) ikke så mye mye på tv, og kjenner at jeg er litt glad for det.

 4. Mjau sier:

  Åh, jeg dør …
  Både av hvor lavt det er mulig å synke for en tv-kanal, og av dine fantastiske, akkurat passe ondskapsfulle, men likevel helt sanne karakteristikker og beskrivelser. En eller annen gang mens jeg sov eller var opptatt med noe annet, har man tydeligvis blitt enige om at alle tv-programmer aller helst skal bestå av bortimot 100 % folk som ikke er vant til å tenke eller ikke kan så veldig mye om det de driver med.

 5. Magne sier:

  så utrolig bra, Brita!
  Takk for fornøyelig lesning! :))

 6. Tone sier:

  Brita, Brita.
  Du er sterkt savnet som sarkasmens dronning på tv. Og så finner jeg denne bloggen – Norges beste? – ad omveier, nesten umulig å finne frem til hvis man da ikke vet om den?! Skandale!!! Du må mer opp og frem. Befolkningen trenger deg, du er jo vittig og intelligent som få. TAKK!

 7. katarina sier:

  hahahahaha lovte it !!!

 8. katarina sier:

  hahahahah love it!!!

 9. Geir sier:

  Nyttig å lese resymeet før man ser episoden, så slipper man unna sjokk og vantro underveis. Superbra skrevet:)

  • Takk! Godt å høre at jeg bedriver nyttearbeid!

   • MadamMim sier:

    Fantastisk Brita!! På tide du får din egen Realityserie….hihi..(hysterisk vrææææl) ❤ =)))) Nei,seriøst…=)))
    Men NYTTEARBEID..?? Nei ,jeg vil igrunn heller kalle det forebyggende OMSORGSARBEID,jeg…..=)))
    Du bare GIR og GIR,du Brita….-alle skal få??? =)))
    Og vi tar imot med takk…….om og om igjen….<3 TAKK!!!!!

 10. Munnspill sier:

  Hurra, jeg liker så godt å lese recapene etter jeg har sett en episode. Det er rensende for sjelen.

  Men jeg må bare klage på noen ting (på top model da, ikke på deg såklart):

  1. SELVFØLGELIG visste jeg at Alexandra kom til å vinne, det var jo bilde av henne på kampanjebildet laMote viste da de presenterte første episoden for et par uker siden. (Vet ikke om hun blir vist nå og, for jeg har bare sett de to siste på nett)

  2. Det irriterer meg grenseløst at de på introen viser bilder fra fotoshoots som ikke enda har blitt vist på tv. Det er bare å følge litt med, så vet man alltid hvem som blir stemt ut.

  3. Hvorfor er det alltid Marcel som skal ta bilder? Det er skikkelig plagsomt. Han er teit.

  Åh, nå ble sjelen min enda litt mer rensket. Takk for at jeg fikk dele min frustrasjon!

 11. Solvei sier:

  Fantastisk!

 12. marianne sier:

  Hva er galt med FHM-chubby? Synes det høres fint ut jeg… Men men. Ufattelig amatørmessig program der blødmene står i kø! Hurra!:D

 13. Per-Gunnar Keihl sier:

  Christer Falck er avholdsmann.

  Han synes de som drikker er undermennesker.

  Han er samtidig en påminnelse om at man ikke nødvendigvis behøver å være full for å si dumme ting.

  Han er også et PR-geni og vet akkurat hva som skal til for å promotere ting han har en finger med i 🙂

 14. Crippe sier:

  Hello my sista from anotha motha.
  Jeg synes du er veldig morsom, og selv om du bare er en stemme, så føler jeg nå at jeg vasser i komplimenter, for din stemme veier så veldig tungt.
  Men ikke glem den Topp10-lista jeg maser så mye om da…
  Nuss på sølvmanken!

 15. kua sier:

  Endelig! Jeg har gledet meg til dette i hele dag 🙂
  Ler høyt her jeg sitter på jobb

 16. Sigrid sier:

  Jeg synes det er litt slitsomt at Christer får grønt lys hver gang han har lyst til å være drittsekk jeg.
  Mulig det er fordi jeg er feit.

 17. E.G sier:

  Dine ord er musikk i mine ører! Nå får jeg sove igjen. TAKK

 18. Arvid sier:

  Ha! Selskinnsmote på Svalbard hade fått tillochmed mig att se på Top Model… 😛

 19. Marit D. Roseth sier:

  Tror jammen jeg må slite meg gjennom kveldens episode. Ble litt for frista etter å lest din nok engang eminente recap. Du er bare helt suveren med ord!!!

 20. Nina Elisabeth sier:

  Huff….. jeg har sporadisk sett noen av de amerikanske sesongene, men svært lite av det norske. Som oftest blir den norske vrien bare en flau kopi uansett.
  Må si at jeg føler meg som en middelsstor hvalross her jeg sitter med min str 38, hvis str 36 er chubby (som om jeg bryr meg), men på den andre siden så har jo modellverden en helt syk virkelighetsoppfatning.
  Har aldri lest deg før, men likte den humoristiske snerten. Får titte innom og se om det dukker opp flere godbiter etterhvert 🙂

 21. marienborg sier:

  Oh’lord! Blogg har ikke vært mer underholdende på lenge.. Om du skulle være på jakt etter andre programmer du disekrere med din skarpe penn (ehm.. tastatur) vil jeg anbefale Pinlige sykdommer på NRK2. Det er forferdelig, sjansen for å bli skjerm-flau er stor og underholdningsverdien upåklagelig!

  • Pinlige sykdommer er helt genialt. Men jeg venter på en norsk versjon – det hadde vært deilig, det.

   • marienborg sier:

    Det er noe uforskammet fasinerende og urovekkende underholdene i å se på menneskers underlige og ikke underlig problemer, utvekster og innvekster de ikke har turt å ta med til dokteren. Men til en lege-trailer på torget og riksdekende tv (med tydelig eksport potensiale) det tørr de. Jeg vet ikke hvem det sir mest om, dem eller oss, samma det – hurra for et program!!

   • Jeg vet! Det er helt vidunderlig på en grusom måte. Nå har jeg ikke sett hvert eneste program, men jeg syns påfallende mange menn har en eller annen penis-lidelse. Jeg tenker at de tror dette tv-sendte legebesøket kan fungere som en pervers kontaktannonse… Grøss.

 22. Bente sier:

  Hurra, endelig noen som tør å være litt bitchy i juryen, litt action og slutt på barnehagefølelsen… trodde vi. Men det skal visst ikke mer til enn en såret Eirin stormende ut for å lulle oss tilbake til sandkassa. For hva skjer? Jo, med sukkersøt musikk i bakgrunnen tør ikke en eneste dommer å åpne kjeften. Konstruktiv kritikk og noe å jobbe med, det vil vi _ihvertfall_ ikke ha i denne serien.

 23. Ane sier:

  Jeg visste faktisk ikke at dette var din blogg Brita, men når jeg leste strømte minnene på, fra tiden hvor BB moralen ble voktet og humoren din lå løst i så mange korridorer.

  Herlig lesing. Forfriskende, med gode fraspark og humoren på rett plass.

  Jeg gidder ikke se på programmet, men denne bloggen skal jeg ha alarm på mobilen til hver eneste uke.

 24. Arne H. sier:

  Knallbra Brita! Jeg slipper å kaste bort tiden med å se på denne møkka! Du kan få selv det mest patetiske TV programmet til å virke morsomt. Det som er mer alvorlig, er at noen unge jenter lever seg helt inn i denne glorete verden av «Produkter». Idealet blir en blond tanketom forbruker. Heldigvis har vel mesteparten av de unge vett nok til å skille skitt fra kanel. Håper jeg…….
  Men for oss som tilhører åndseliten, går det faktisk en del som er verdt å se på NRK2.

 25. Chilli Queen sier:

  Ikke til å tro at jeg har blitt blogg-leser!! Jeg har blitt avhengig av deg etter bare tre uker 🙂 Jippi!! Lykkerus og herlig skadefryd! Og prinsessen på 13 har kommet over tapet av Voe – hun har jo funnet deg 🙂 Oppdragelsesmetodene mine virker over all forventning!

  Brita – bare tittelen på ukens recap var GULL og fikk meg til å sprute ut i latter og frydefull forventning. Jeg tilhører dem som må se episoden først for så å kunne vite akkurat hvem og hva du herser med…og jeg blir ikke skuffet. Bare det at du stryker over Realitybransjen når du skriver er så herlig. Beauty in the details, baby!

  Men jisøs – så utrolig kjedelig å se dem hoppe og sprette, og å se den stemningsfulle fotmassasjen, her hadde det vært sendetid i massevis for ANTM med sutring, bitching og drama-queen nykker…..veldig glad jeg tar opp først og kan spole over alt som er kjedelig, alt som heter reklame og alt som heter intro. Skjønte jo nå at de tilogmed har brukt kommende materiale i introen – hvor mye penger skal vi spare her i verdens rikeste land? For dette er virkelig Norway’s Next Top Model – spareknivutgaven.

  Jeg ønsker meg også glam-tur til Svalbard for de unge håpefulle. Toppen av isfjell-kransekaka hadde jo vært bikinishoot med isbjørner og kjeft om de hakker tenner eller viser at de ikke har nervene i behold (herregud – tenk deg frosne tårer!! Vakkert!), men jeg får vente og se hvor de skal, da, for jeg spolte over sekvensen ‘Next Week on Norway’s Next Top Model’. Ikke halvparten så spennende som å vente på dine neste gullkorn 🙂 Makin’ my day, babe, makin’ my day!!

  • Jeg er så glad du er glad!
   Men hvis dette programmet ikke blir bedre – og med bedre mener jeg bitching, gråting, krangling, sjalusi, misunnelse, raseri – heller jeg mot at jeg rett og slett må finne på ting selv.
   For øvrig tror jeg at du, jeg 13-åringen kunne ha laget skikkelig rå challenges og shoots. Svalbard ville bare vært begynnelsen. Tenk hva vi kunne ha gjort med en blow out i Nordsjøen!

   • Chilli Queen sier:

    Oh yes – blowout på borerig!! Ugly-pretty med oljeklin i håret og på hele kroppen – og ingen sure miner, takk!!! Vi hadde vært verdens hardeste og mest nådeløse panel – we learned from the best 🙂 God helg!!

   • Superidé: Top Model spilt inn på et sted der ingen kunne tru at nokon kunne bu!

 26. polliani sier:

  Heeelt fantastisk skrevet.. det er jo sånn det gjøres! elsker mona-tyra kommentarene 🙂

 27. Erlend Storli sier:

  Flott skrevet Brita, du behersker sarkasmens kunst. Sier som hain Jo Strømgren;»Noen burde hatt litt mer skamvett». Det gjelder ikke bare Vendela Kirsebom og andre etter min mening oppblåste og relativt hjernetomme individer, men også samtlige deltagere i realityserier som Big Brother, Paradise Hotel, Topp Modell og «Fandens Oldemor». Alle disse mentalt sett småungene, ofte med sine livslange motto fra tidlig barndom som «Det er ei stjerne jeg skal bli» bør snarest jekkes ned noen og tjue hakk, slik Christer Falck så såre enkelt og ærlig klarte. For en spade bør vel i sannhet alltid kalles en spade, hverken mer eller mindre…

 28. Lille Trille sier:

  Je gliser så je dauer.

  Absolutt perfekt

  Svoren fan fra tidlige tv-dager.

 29. Jeg koser meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s