Pia på luksustur, aldri sur

Pia demonstrerer en eksklusiv og luksuriøs måte å reise på.

Pia Haraldsen gjør et gripende comeback i reiseprogrammet LuksusFri.

Lørdag kunne Dagbladets kultur- og fjernsynsavdeling melde at Pia Haraldsen har fått eget reiseprogram med sendestart 9. mai.

Jeg ble så glad at jeg rett og slett måtte legge meg nedpå litt.

I det åpenhjertige og sterke intervjuet forteller Pia at det å reise er en av hennes store interesser, i tillegg til mote.

– Vi skal fokusere på shopping, opplevelser som spa, mat og kulturelle gjøremål som museer, sier Pia.

At noen er så modige at de tør å gjøre slikt på tv er nesten mer enn vi seere kan kreve. Vi bør alle bøye hodet i takknemlighet for at vi i ikke altfor fjern fremtid skal få se den karismatiske Pia Haraldsen gå i butikker, få massasje og se på kunst.

Det er vanskelig å forestille seg hvor vanskelig og krevende noe sånt egentlig er.

Jeg har gjort det selv en gang, i et reiseprogram på TVNorge, og jeg har ikke tall på alle de gangene jeg har blitt stoppet på gaten av mennesker som med tårer i øynene forteller hvor givende det var å se meg vandre rundt i butikkene i Dubrovnik og avslutte dagen med en massasje på et luksusspa med havutsikt.

– Det må ha vært grusomt! hikster folk til meg.

Ja, det var hardt. Til og med instruksjonene fra fotografen var på grensen til det umenneskelige:

– Gå opp trappen. Legg deg på benken. Smil når massasjen begynner. Er du klar?

Og siden det var tv og alt på tv er juks, måtte jeg ligge der å bli massert en hel time før innslaget kunne klippes ned til 30 sekunder.

Nå var ikke jeg alene, jeg hadde tross alt med meg de popkulturelle ikonene Trine Grung og Synnøve Skarbø, så det er derfor jeg er litt ekstra bekymret for at Pia skal gjøre dette alene. Ikke engang en lidenskapelig interesse for reising kan forberede et menneske på det knalltøffe arbeidet som ligger bak en spa-reportasje på tv.

Men Pia er i gode hender. Det var ikke tilfeldigheter som gjorde at produksjonsselskapet valgte nettopp henne. – Vi har sett mye av det Pia har gjort på tv tidligere, og liker det hun gjør når hun er seg selv, sier en representant for produksjonsselskapet til Dagbladet.

Det er derfor ikke hvem som helst kan produsere tv. Å finne det magiske øyeblikket hvor Pia er seg selv krever erfaring, innsikt og en sjette sans.

Pias reiseprogram er en massiv produksjon. Det skal lages seks episoder med hele fire reisemål, og det er ikke enkel backpacking vi snakker om her, hvem som helst kan jo komme seg fra Amazonas til Brisbane utstyrt med ryggsekk og en flaske vann – nei, Pia har sagt ja til å reise på luksusferie. Riktignok kan programmets tittel, LuksusFri, lett misforstås – altså at programmet er fritt for luksus, men det er bare en oppgradering av det vilt populære reiseprogrammet Fri, som med sine 200 episoder har skapt tv-historie.

– Det blir luksusreiser, men den type luksus som er oppnåelig, avslører Pia i det gripende intervjuet.

Oppnåelig luksus! Andre reiseprogramledere ville brutt sammen bare ved tanken.

– Pia forbindes med luksus og eksklusivitet, sier produksjonsselskapets representant, og refererer antageligvis til Pias dundrende realitysuksess Pia & Jasmin. Eller kanskje Frokostquiz.

Journalister drømmer alltid om det perfekte intervjuet. Det hvor intervjuobjektet blottlegger følelser og drømmer. Dagbladets journalist må ha tatt utallige telefoner og nedlagt timer – kanskje dager – på research for å få en så mediesky person som Pia Haraldsen til å åpne seg. Men Dagbladet vet når og hvor de skal bruke ressursene sine.

– Vinteren er kald, og jeg syns den allerede har vart lenge, sier Pia i et svært intimt og sårbart øyeblikk.

Jeg er sikker på at dette intervjuet vil bli pensum på alle landets journalistutdanninger.

– Dette er det eneste rendyrkede reiseprogrammet på tv med en klar nytteverdi for publikum, sier produksjonsselskapets representant.

Man må igjen beundre Dagbladets journalist for å ha fått Pia til å åpne seg, for i intervjuets kanskje mest emosjonelle del får vi vite hva Pia tenker om nyttigverdi. – For eksempel bør man ikke høre på for høy musikk på flyet slik at naboen blir irritert, eller spise mat som lukter mye, sier Pia.

Det er uklart om disse erfaringene kommer av at Pia selv har spilt høy musikk og spist mat som lukter og fått kjeft av naboen (som pussig nok da reiser med Pia), eller om det er naboen som har gjort det. Uansett er dette råd som ikke kan kjøpes for penger – på fly serveres det jo gjerne retter med distinkt odør.

Og akkurat idet man ikke tror Dagbladets journalist kan få mer ut av reiseprogramlederen kommer det: – Det er heller ikke noe poeng å komme seg først ut av flyet. Det handler om å ta hensyn til sine medpassasjerer.

Så altså – sitt stille, hold musikken din for deg selv og si nei til indisk mat neste gang du er ute og flyr.

Det var selvfølgelig mange kanaler som sto i kø for å få lov til å sende dette programmet, budrundene var frenetiske, men produksjonsselskapet valgte de beste og bredeste: TV8 Sunnmøre, TV Telemark og TV Vestfold, kanaler kjent for sine endeløse ressurser og overdådige produksjoner.

Fylkesmennene i både Hedmark, Finnmark, Nordland og Hordaland har allerede uttrykt frustrasjon over at Pias program ikke er tilgjengelig hos dem. Men heldigvis skal programmet også vises på nettsiden til Drammens Tidende, så Pia er bare et klikk unna for alle oss andre.

Vanligvis er sommeren dominert av programmer med ordet sommer i tittelen, men i stedet for å drukne i den sommerlige tvangskosen kan vi følge Pias uredde ekspedisjoner til spennende og eksotiske reisemål.

Og vi vet at LuksusFri kommer til å være ekstra fresht og trendy, fordi det har stor bokstav i midten.

Kom 9. mai, du skjønne, milde!

 

Reklamer

Om Popcorn uten nåde: Brita C. Møystad

Filmviter og tv-kritiker med dyp begeistring for det meningsløse.
Dette innlegget ble publisert i TV-serier og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Pia på luksustur, aldri sur

 1. Jon Kristian sier:

  Javel Brita.
  Nåken har manipulert bildet. Pia hadde ikje sånne sko når bildet blei tatt…..

 2. Therese sier:

  Haha, fantastisk. «Takk nei til indisk mat på flyet». *noterer* Gode tips å ta med seg når vi reiser til Sri Lanka neste uke.

 3. Therese sier:

  Ja, på en måte. Jeg har en liten gutt med alvorlig grad eksem, så vi reiser for å kutte ned litt på vinteren for hans del. 3 uker i paradis er forresten ikke så dumt for min del heller. Palmer, turkis sjø og hvite strender. Og med Pia Haraldsens gode reisetips i lomma føler jeg meg mer enn godt rustet til å klare reisen uten å risikere at naboen blir irritert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s