Skyline: Rett og slett en møkkafilm

For sent oppdaget de at bilvaskautomaten gikk amok. Foto: NFD

Skyline
Premiere 10. desember

*

Av Brita Cappelen Møystad

Å se Skyline er som å få en gigantisk, våt bæsjebleie rett i ansiktet.
Jeg hater Skyline.
Jeg hater den fordi den ødelegger for oss som elsker sci-fi-monsterfilmer. Folk må tro vi er idioter når de ser Skyline.
“Er det dette de liker?” tenker de. “En søppelhaug av uinteressante mennesker som får de små, tomme hjernene sine sugd ut av Mekano-romvesener?”.
Som om ikke vi allerde har nok med å forklare hvorfor vi har Species 3 i hylla.
Jeg har lyst til å ta den ene Strause-broren og slå den andre med. Forbanna amatører.
Men det var disse brødrene som laget Alien vs. Predator: Requiem, som inntil de laget Skyline var verdens absolutt dårligste monsterfilm.
Strause-brødrene har vært f/x-designere for James Cameron, Roland Emmerich, David Fincher og JJ Abrahms, men er et solid bevis på at man ikke er geni selv om man har hatt en sjef som er det. De er ikke akkurat Wachowski-brødrene, for å si det sånn.

Skyline ankommer norske kinoer slaktet, most og sønderskutt av en hær av filmgeeks. Og dette kom som et sjokk på manusforfatterne, som også er filmens produsenter og har jobbet som f/x-assistenter for Strause-brødrene.
I et intervju med cinematical.com sier de at de trodde horror- og monstermiljøet ville omfavne filmen, og at den brutale mottagelsen såret dem dypt og inderlig, men de har nå innsett at monstermiljøet på internett er et skikkelig kjipt og giftig sted.
Forbanna tullinger.
Det er bare et kjipt sted for de som tror at sci-fi-horror-monsterfilm er å la romvesener laget av tomme hermetikkbokser trampe på biler og bygninger i 85 minutter – den filmen heter Transformers og jeg hater den, også.

Men det absolutt verste med Skyline er at det kommer en Skyline 2. Det er akkurat det vi trenger – en oppfølger til en film som gjør at man på ordentlig ønsker at det kommer en invasjon fra rommet som utrydder oss alle sammen.
Møkkafilm.
Hvis jeg får en eneste mail med “jeg syns Skyline var kjempebra”, skal jeg gå inn på et offentlig stellerommet, surre hodet mitt inn i den første bæsjebleia jeg finner og legge bildet ut på Facebook.

Reklamer

Om Popcorn uten nåde: Brita C. Møystad

Filmviter og tv-kritiker med dyp begeistring for det meningsløse.
Dette innlegget ble publisert i Fra Hollywood og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Skyline: Rett og slett en møkkafilm

  1. Audunsen sier:

    Jeg synes de kunne klippet inn Trond Espen Seim og Lene Nystrøm som hovedpersoner, så hadde den fått en ekstra(?) diemensjon.

    Men det er egentlig litt pussig at folk har en klar oppfatning av hvordan det SKAL være når aliens kommer til jorda for første gang, slik at enhver sci-fi-film som ikke oppfyller disse kriteriene blir slaktet, til tross for at «Skyline» er like sannsynlig som «V», «War of the Worlds» eller «Independence Day.

    Hva synes du om den gamle og nye «V»-serien, Brita?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s