Hvor ble det av alle jentene?

Kanalenes plan om å fase ut alle kvinner var i ferd å lykkes.

I Nydalen er det to jenter og fire gutter. Ville noen ha intervjuet prinsesse Madeleines klitoris om det hadde vært omvendt?

Fra Norges lover, §114, tredje ledd: Med lave seertall og hånlige kommentarer straffes den der med overlegg produserer humoristiske fjernsynssendinger med kvinnelige programledere, og/eller humoristiske fjernsynssendinger med overvekt av kvinnelige gjester/artister.

Ta imot Reidun Eia og Liv Tufte Johansen! I kveld skal de kle seg ut som nazister og ringe på hos akkurat deg!
Se Trine Numme og Hilde Rønneberg spy, slåss, brekke armene og konkurrere om hvem som får flest tamponger inn i munnen!
Her er Norges talkshowdronning – Lillian Lilleheie! Frekk, freidig og med sure Gurine i hjørnet!
I kveld spør Anne Lise Skavlan: – Men, men, eh, du som er så kjekk, eh, snygg, hva syns, eh, tycker din fru om at du vil ha en, eh, karriere, eh, karriär?
Her er søstrene Tone og Stine Sagen med bestevenninna Berit Tjøstheim – de skal se hvem som kan menstruere lengst!

Det er en risikosport å si at det ikke finnes nok kvinner i forbindelse med noe. Sjansen for å bli stemplet som sur gammal kjerring er stor, så i dag er jeg sur gammal kjerring.
Akkurat som absolutt alle, både menn og kvinner, ville vært sure kjerringer om det faktisk var slik at norsk prime time-humor bare besto av kvinner som drev med kvinneting og kvinnehumor og kvinnevitser og kvinneironi og kvinneintervjuer og kvinnegjester.
Og var slurvete kledd i tillegg.

NRK foretrekker kvinnene sine i begrensete, dramatiserte og/eller redigerte utgaver – det skulle ta seg ut om en person med livmor plutselig satt bak et skrivebord og hadde aktuelle gjester. Eller holdt tullete samtaler med kjendiser om den nye boken/filmen/platen/kjæresten/sexscenen. Eller var noe mer enn blindt troende fniseliser i millionmenigheten til ironibiskopene Almaas og Nærum.

Oppe i Nydalen er det to jenter. Og fire gutter. Ville noen ha intervjuet prinsesse Madeleines klitoris om det hadde vært fire jenter og to gutter?
Note to self:
1) Husk å finne ut hvorfor det uredde råskinnet Else Kåss Furuseth er redusert til programkortholder og introduksjonsoppleser, og 2 ) hvorfor det er mulig å telle minuttene Henriette Steenstrup er på skjermen med bare to fingre. PS. Ikke bli for konspiratorisk, men litt genusbasert paranoia er sunt.

Ikke at personer født med livmor automatisk er mer interessante og morsommere enn personer født med testikler. Men personer født med testikler slipper unna med å pille i sitt eget navlelo hvis de bare insisterer høyt nok på at navlelopilling er en ironisk øvelse, før de legger ut YouTube-klipp hvor de spiser sitt eget navlelo.
Mannlig navlelo er samfunnssatire, kvinnelig navlelo er pinlig.
Noe som forsåvidt også er helt riktig om jeg tar med nedlagte Studio Fem i denne sammenhengen, men det skulle ikke være te humorprogram – at vi lo så vi hikstet var helt utilsiktet.

Men det er påfallende at det ikke finnes noen skikkelige bitende kvinnfolk bak et skrivebord i 2230-tiden på norsk tv. Vi drukner i olje og innvandringsfobi, så vi både fortjener og trenger en mental amazone med eggstokker som greske søyler.
Virkeligheten, Norge 2010,  er for komplisert til å bli kommentert av bare guttunger.
Hører du, Anne-Kat?

Reklamer

Om Popcorn uten nåde: Brita C. Møystad

Filmviter og tv-kritiker med dyp begeistring for det meningsløse.
Dette innlegget ble publisert i Alminnelig sutring og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Hvor ble det av alle jentene?

 1. krestine sier:

  Alminnelig sutring må aldri underkjennast -og dette var god lesning, også no i kvinnedagsvekå.

 2. Haavard sier:

  Vel, jeg våger påstanden: kvinner er stort sett ikke morsomme. Ikke bare at de er mindre morsomme enn menn, men de er stort sett ikke morsomme. Ikke i betydningen finne på humor som andre ler av (i sosiale sammenhenger eller profesjonelt). De kan le, de kan se det morsomme i komiske siutasjoner (og påpeke den), men ikke selv finne på humor på eget initiativ for å få andre til å le. Hvis man tenker på sin egen omgangskrets; hvem er det som har masse bra humor som får folk til å le ofte? Er de damer? Hvor mange av dem? Tenk etter.

  Det finnes kvinnelige komikere, men de som finnes i Norge er etter min egen ringe mening ikke morsomme (Linn Skåber, Anne-Kath, osv.). Og hvem finnes internasjonalt? Tina Fey (parioderer Sarah Palin) er morsom og kanskje til nød (hvis man går langt tilbake) Goldie Hawn. Men stort sett glimrer de med sitt fravær, og det kan man velge å forklare med at de blir utsatt for diskriminering, at «markedet» ikke vil ha kvinnelige komikere, eller man kan tro, som jeg, at det er fordi kvinner stort sett ikke er morsomme.

  En del av det jeg har lest på denne bloggen er faktisk blant det mer morsomme jeg har lest fra kvinnehånd…

  • Haavard, du må øyeblikkelig sette deg inn i tidsmaskinen din og reise tilbake igjen til 1920. De savner deg der!

   • Haavard sier:

    Å kom igen, gi mig ett Navn på en stor quindelig Komiker? Stor i Betydningen «som mange ler meget av». En på høide med Monty Python, Seinfeld, Kaufman eller i det minste Bård & Harald (og Atle Antonsen) den Gang de var morsomme?

    Så skal jeg dra igen!

   • Joan Rivers, Jennifer Saunders, Kathy Griffin, Wanda Sykes, Phyllis Diller, Lucille Ball, Dawn French, Margaret Cho og Sarah Silverman, for å nevne noen.
    Hvis disse ikke har gledet deg og fått deg til å le, er du hinsides enhver frelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s