MP1D: Veldig girl next door, altså! (5:10)

Med Photoshop ville alt det stygge forsvinne. Foto: TVN

Modell på 1 dag
Fem, sendt 10.11.10

I care desperately about what I do. Do I know what product I’m selling? No. Do I know what I’m doing today? No. But I’m here, and I’m gonna give it my best shot.
– Owen Wilson, Zoolander

Ukens høydepunkt! Modell på 1 dag! Eller MP1D, som vi insidere kaller det.

– Som dere vet er hår en kjempeindustri og en av GIGANTENE i hårindustrien er da Schwarzkopf og de har kommet til meg for de leter etter et nytt ansikt, sier Vendela®.

– Vi ønsker å finne en jente som har glimt i øyet, vi ønsker at det skal være sånn girl next door, en jente som du har lyst til å være venninne med, og som har et vakkert hår, for det er tross alt hår vi selger, sier den ene shampo-damen.
– Vi er på jakt etter litt hverdagsglamour, det skal være laidback og avslappet, en fresh, sunn jente med kjempefint hår, det er viktig, men samtidig kan hun være litt rocka og glamorøs, sier den andre shampo-damen.

Har du lagt merke til at disse arbeidsgiverne alltid kommer i par? Men det er mye informasjon å holde orden på – girl next door, fresh, laidback, rocka, glamorøs – så de jobber nok etter to halve hjerner tenker bedre enn én-prinisippet.

For øvrig burde programmet hete Girl next door på 1 dag. EF ville ha en “sporty girl next door”, Synsam ville ha en “sweet girl next door”, og nå vil Schwarzkopf ha en “sånn girl next door”.
Hvor kommer denne besettelsen rundt nabojenter fra? Min “nabojente” er i 70-årene, henter posten i filttøfler og forer hunden sin utelukkende med sjokolade.

Jan Thomas™ og Christopher © er kjempefornøyd med at de skal finne pent hår.
– Vi skal ha en hårmodell, det skal være hår, så vi trenger i prinsipp ikke ansiktet, sier Jan Thomas™ og tar frem en skalpellen han vanligvis bruker på seg selv.
– Men det er en veldig kul idé, hår foran ansiktet, alt jeg trenger er et vakkert hår da, sier Christopher ©.
De burde virkelig ringe min “nabojente”. Hun har mer hår i ansiktet enn på hodet.
Jeg googlet forresten parykker + Oslo og fikk følgende treff:
* Karis Ballong og Party Shop
* Erotikk Land
* Mye Moro AS, avd. Manglerud
Tenk om Jan Thomas™ og Christopher © hadde gjort det samme!

Jan Thomas™ og Christopher © finner til slutt sin hårmodell Maria på Oslo City, og Jan Thomas™ forklarer henne hva de skal gjøre med henne:
– Det er veldig girl next door, veldig Jennifer Aniston, vi kommer til å style deg med masse hår, kul makeup og bare nydelig, vakkert hår.
Blendet av denne unike kunstneriske visjonen sier hårmodellen ja.
Jan Thomas™ ringer Ingeborg:
– Vår jente to meter høy, hår ned på midjen, dritpen og syltynn! roper han trimuferende på telefon til Ingeborg.

Ingeborg og Bjørn står hutrende ute i regnet. Ingeborg er satt ut etter samtalen med Jan Thomas™.
– Nå er det litt umoral i gruppa her, fordi Jan Thomas™ sier de har funnet sin jente, sier Ingeborg.
Nam! Litt umoral vil piffe opp programmet. Jeg venter spent på at de skal sniffe litt kokain, drikke en kasse vulgært dyr champagne, sjekke opp en 18-åring med rumpeballer av stål og løpe nakne på Karl Johan.
Å. Ingeborg mener at moralen i gruppa er lav. Skuffende.

Reklamepausen viser oss hva vi moderne kvinner må huske på: Spise potetgull, barbere bikinilinjen, spise frukt, kjøpe julepapir og elektrisk tannbørste, spille nettbingo, kjøpe sjokolade, ta en øyeoperasjon, spise makrell, ta med ungene på barnefilm, kjøpe kaffemaskin og oppvaskmaskin, gi ungene sjokoladepålegg og – selvfølgelig – kjøpe Vendelas® hudkrem med den unike vann og olje-teknologien.

Tilbake igjen i virkelighetens verden forklarer Vendela® hva girl next door betyr:
– Girl next door er en jente som er feminin og sunn og frisk, en person som du kan relatere til, som du ikke er redd for, som du føler at du faktisk også kan være, hun har ben i nesa, litt sånn tøff, till eksempel litt sånn andre kjendiser da, som Drew Barrymore, Jennifer Aniston, Katie Holmes, ja, det er sånne kjendiser folk relaterer til, ja, litt sånn girl next door.

Jeg må ringe på hos “nabojenta” og høre om hun føler seg mest som Drew Barrymore eller Jennifer Aniston.
Selv har jeg letteste for å relatere meg til Katie Holmes, ikke bare fordi hun er gift med Tom Cruise, men også fordi hun tror at Xenu, den tyranniske lederen av en galatiske fødersjon, tok med seg milliarder av mennesker til jorden for 75 millioner år siden, og plasserte dem i vulkaner som han etterpå sprengte i luften med hydrogenbomber.
Så girl next door som det går an å bli.

Ingeborg og Bjørn har endelig funnet sin hårmodell Isa, og drar henne med tilbake til studio.
– Vi har sett for oss litt sånn sen 70-tallsstyling, sånn Bianca Jagger, sier stylist Robinson-Elisa, og viser at hun virkelig kan sin girl next door-look.
Hårmodellen får en kjole som sitter som et skudd, og Ingeborg og Robinson-Elisa er så fornøyde at de oppmuntrer Isa ved å si at hun har små pupper.
– Jeg tror bare vi skal få litt mer bryst på deg, så der har jeg noen puter som vi putter på etterpå, sier Robinson-Elisa.
Ingeborg sier det er viktig at klær passer perfekt. Det verste som visstnok kan skje er at kjolen er for liten, for da mister modellen all selvtillit. Å få vite at puppene er for små, derimot, styrker selvtilliten til alle modeller.
– Så nå har vi bygget skikkelig modellselvtillit på Isa, og det er bra å ta med seg inn i fotoshooten, sier Ingeborg.

På en annen kant av byen samler Jan Thomas™ sin lille assistent-hær.
– Time is of the essence, det er juks og fanteri, og det må skje fort, forklarer han og fortsetter:
– Det jeg har tenkt i forhold til looken er Jennifer Aniston, Sandra Bullock, girl next door, men gjøre det i en litt rock´n´roll-setting, hun vasket ikke ansiktet sitt kvelden før, ergo har makeupen smurt litt, hun er litt sånn sotete i øynene, ikke fordi hun har prøvd, men at det er litt tilfeldig.

Hos Ingeborg og Bjørn bli Isa plassert i sminkestolen.
– Isa, du skal nå bli Marilyn Manson møter Sofia Loren i en slags Bianca Jagger-aktig skikkelse, sier Ingeborg.
Fortsetter de sånn kan de faktisk ende opp med å kunne bruke min “nabojente”.
Ingeborg forklarer looken for sminkøren.
– Men når vi skal gjøre litt sånn 70-tallsmakeup, så er det litt sånn naturlig, glød, så jeg tenker at vi kjører litt sånn naturlig på øynene.
Jeg vet ingen annen bransje som bruker så mye tid og ressurser på å få naturlig pene jenter til å se naturlige ut.

Den fremadstormende fotografen Christopher © deler sjenerøst av erfaringene han har gjort gjennom sine mange år som fotograf.
– Hun trenger ikke å være pen, vi har jo Photoshop, sier Christopher ©.
– Du kan gjøre alt i Photoshop, du kan løfte brynene litt, du kan åpne øynene litt, du gjøre nesen litt smalere, du kan dra opp kinnene litt, du kan dytte de litt inn, dra opp leppene litt, så du trenger jo ikke å være veldig pen.
Jepp, jeg skal melde på min 70-årige, småskjeggete nabojente til neste sesong av MP1D.

Christopher © står inni et enormt forgylt fuglebur og forklarer hvordan hans girl next door skal selge shampo.
– Vår vakre modell skal stå inni her, i fugleburet, det er litt sånn…det er som om det bare er du og meg her, på en måte, da er det bare hun og håret sitt, så hun står liksom i fugleburet, men med vakkert hår er hun fri.
Jeg må innrømme at jeg nesten fikk litt klump i halsen. “Med vakkert hår er hun fri”. Jeg ser for meg at det vil være navnet på Christophers © første retrospektive utsilling i 2032.
Etter fotograferingen setter Christopher © seg foran Mac´en og begynner å det tunge og krevende arbeidet med å skjule hvert eneste spor av amatørisme og nybegynnerfeil.

I reklamepausen blir vi kvinner som lever i tiden minnet på at vi må kjøpe elektronikk, pizza, småbil og yoghurt, ta opp forbrukslån og bruke pengene på lyntoto, kjøpe deodorant, sjokolade og bestille billigmote på nettet, og kjøpe dundyner og nesespray.

Tilbake i den nådeløse hårmodellbransjen forklarer Bjørn modell-Maria hva han har tenkt.
– Idéen jeg har da, er av en narsissistisk art, du digger deg selv og du er alene på en nedlagt kino, så vi starter med helfigur hvor du sitter her med et lite filmkamera og filmer deg selv.
Hva? Hvor ble det av the girl next door?

Vendela® og shampo-damene studerer de ferdige bildene.
– Håret kommer rett ut, sier den shampo-damen.
– Veldig attitude og rocka, sier den andre shampo-damen.
Mens Vendela® og shampo-damene tviler seg frem til en vinner oppsummerer Ingeborg dagen backstage.
– Jeg er fornøyd med at vi fikk gjennomført idéen.
Hun refererer til Marilyn Manson møter Sophia Loren i en Bianca Jagger-aktige skikkelse med naturlig makeup, som ble en pike i sort fløyelskjole.
I motebransjen skifter stilene så fort at man ikke kan bruke de idéene man hadde for 15 minutter siden, engang.
Det er modellen til Jan Thomas™ og Christopher © som vinner. Hun som opprinnelig ikke trengte noe ansikt, som skulle få rennende sminke og sotete øyne, og som etter en solid  fotoshopping ikke har noen av delene.

Christopher (c) og Jan Thomas ™ vinner.
– Men så er det sånn at ingen går tomhendte herfra, her er poser med produkter fra oppdragsgivere Jan Thomas ™ og jeg fra før av får masse penger fra for å reklamere for, i tillegg tll at de betaler masse penger for at vi skal reklamere for dem i en tv-serie vi får masse penger for å lage.

Neste uke skal the girl next door selge mobiltelefoner. Don´t call us, we´ll call you.

Reklamer

Om Popcorn uten nåde: Brita C. Møystad

Filmviter og tv-kritiker med dyp begeistring for det meningsløse.
Dette innlegget ble publisert i Modell på 1 dag og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s