Storbynatt: Er virkelig Bård og Harald framtida for norsk komikk?

Harald taklet all kritikk på en positiv måte. Foto: NRK

Storbynatt, NRK1, sendt 02.11.10

– Still klokka! Her er framtida! Ta imot Bård Tufte Johansen og hans største fan Harald Eia! hojer trommisen.

Bård kommer inn og vinker Letterman-aktig til publikum og klemmer Harald foran skrivebordet og stolene de i et massivt anfall av kreativitet har funnet ut må være kult å ha i et talkshow.

Bård sier at de ikke har sovet på to netter og at dette er et stort øyeblikk og roper Storbynatt så høyt han kan, for han er erfaren nok til å vite at alle program blir bedre hvis man roper tittelen høyt.

Bård sier at programmet skal gå to dager i uken, og at bokse-Cecilia skal bokse mot en hjerneskadet svenske, så derfor vil han snakke med den hjerneskadede svenskens promotor, og det er Harald i rar parykk og med rar stemme.

Bård sier han vil snakke med den hjerneskadede svensken, og det er Harald med rar parykk og mongostemme.

– Applaus! roper Bård.

Så snakker Bård med trommisen, og den samtalen er et så genialt eksempel på den grensesprengende formen for satire og ironi som gjør Bård og Harald til landets beste komikere, at jeg har bestemt meg for å gjengi den i sin helhet.

– Einar, kapellmester, hvordan går det? spør Bård.
– Jeg har ikke snakket med de andre ennå, men jeg tror det går bra, fniser trommisen.
– Det går veldig bra. Dere heter Svidd gummi, sier Bård.
– Ja, det gjør vi, fniser trommisen.
– Et bandnavn som… Hvem har funnet på det? spør Bård.
– Ja, er ganske sikker på at det er en av dere to, fniser trommisen.
– Ja, det er meg, ja. Og det var dere veldig glad for, eller ikke? spør Bård.
– Det er det kuleste jeg har hørt, i hvert fall, fniser trommisen.
– Dere murra litt, sier Bård.
– Ja, det var ganske mye skurr, fniser trommisen.
– Dere syns det var litt flaut, sier Bård.
– Veldig flaut, fniser trommisen.
– …å hete Svidd gummi. Om 30-40 år kommer det til å bli veldig populært, sier Bård.
– Det er veldig tøft, er det ikke det? Med en bil som bråbremser, og så er det veldig svidd gummi,  det er tøft, blant ungdom er det veldig populært, sier Harald.
– Ja, ungdom elsker svidd gummi, sier Bård.
– Ja, fniser trommisen.
– Svidd gummi. Og tobakk. Det er ungdom veldig glad i, sier Bård.
– Hihi, fniser trommisen.

Kopier og print ut denne samtalen, studér den, del den med ungdom som drømmer om å bli komikere, fremfør den på julebordet, hva som helst, bare ikke disse perfekt formede verbalperlene blir glemt av historien.

Bård sier til Harald at det er gøy å være tilbake og at de skal være her to ganger i uken frem til jul. Harald sier til Bård at det er gøy å være tilbake og at de skal være her to ganger i uken frem  til jul.

Bård sier det er gøy å være sammen. Harald sier det er gøy å være sammen. Bård sier de er vant til å få penger for å være sammen. Harald sier de pleier å få godt betalt for å være sammen.

Bård introduserer utegående innvandringsreporter Yusuf.

– Applaus! roper Bård.

Bård sier at Yusuf sikkert vil jobbe med noe annet en innvandring, men det kommer ikke til å skje. Harald sier at Kristen Gislefoss drømmer om å lede Dagsrevyen, med det kommer aldri til å skje.

Bård introduserer Yusufs skjult kamera-innslag hvor to pompøst selvopptatte feminister snakker om kvinners rettigheter med hijab på hodet. Det er pinlig. Hvem i alle dager er dumme nok til å falle for et slikt stunt? Dustekjerringer.

– Applaus! roper Bård.

Kveldens gjest er kvinnen som spiller religionsforskeren Hanne Nabintu Herland. Bård spør om hun kalles Hanne eller Nabintu. Harald vil vite hva som er greia med Nabintu. Kvinnen som spiller religionsforskeren Hanne Nabintu Herland forteller at hun er født og oppvokst i Afrika i utlandet, og et eller annet sted sitter Sarah Palin og nikker fornøyd: Afrika er et land!

Harald sier Nabintu helt sikkert betyr noe lureri. Kvinnen som spiller religionsforskeren Hanne Nabintu Herland sier det betyr noe lureri, og det er så morsomt, fordi hun er en slags antifeminist og det morsomme er at det navnet betyr at hun er en rikdom for mannen som eier henne.

Bård sier det er rart at det ordet betyr så mye og at det er det samme som om Bård skulle bety en skallet mann som rir gjennom mange tepper av seier og får mange barn som blir en rikdom for hans far.

Harald sier han har vært på YouTube og funnet en remix av et foredrag kvinnen som spiller religionsforskeren Hanne Nabintu Herland har holdt og vil gjerne vise det for henne.

– Veldig bra. Applaus! sier Bård.

Bård spør kvinnen som spiller religionsforskeren Hanne Nabintu Herland om det er sant at hun har sagt at menn foretrekker thaidamer fordi de er medgjørlige i sengen og om hun er det samme.

Harald sier kvinnen som spiller religionsforskeren Hanne Nabintu Herland ser ut som Pamela Anderson, men tør ikke å spørre selv om hun har foretatt kosmetiske inngrep, så han sier det er noen på nettet som lurer på om hun har brukt noe og om det er silikon inne i bildet, og understreker for sikkerhets skyld at dette er noe folk lurer på, ikke han.

Kvinnen som spiller religionsforskeren Hanne Nabintu Herland sier nei.

– Takk for at du kom. Applaus! roper Bård.

Husbandet spiller en sang. Harald spør hva bassisten heter og om hun har kjæreste. Det har hun.

Harald introduserer et innslag om Helsedirektoratet, som er sju minutter med Bård med rar parykk og rar stemme og tre tulleopplysningsfilmer. Harald takker Svidd gummi og alle som så på og sier Radioresepsjonen er torsdagens gjest.

Applaus!

Still klokka. Fortiden er her.

 

Reklamer

Om Popcorn uten nåde: Brita C. Møystad

Filmviter og tv-kritiker med dyp begeistring for det meningsløse.
Dette innlegget ble publisert i Storbynatt og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s