Spartacus: Blod, blod, blod. Sex, sex, sex. Og litt sand.

Etter en heftig natt på homsebar, ble Crixus grinete fordi Spartacus var så full at han ikke klarte å stå. Foto: TVN

Spartacus: Blood And Sand
Max, premiere 02.11.10
På dvd fra 21.09.10

**

Viktig beskjed til alle understimulerte homser, middelaldrende kvinner og de som mener Fabio er verdens kjekkeste: din nye favorittserie begynner på TVNs mannekanal MAX neste uke.

Blant bil- og politi-og-røver-programmer finner du Spartacus: Blood and Sand. En utilsiktet hyllest til hver eneste variant av “hennes våte kjærlighetsblomst omsluttet hans bankende mandighet” som noensinne er skrevet, og på samme tid et homoerotisk monument over bøkene til Jackie Collins og Barbara Cartland.

Det har aldri vært samlet så mange glattbarberte mannebryst og ettersittende lærtruser i en serie beregnet på heterofile menn.

Det buler og glinser overalt, og selv om vi skal tro at Spartacus kjemper for å få tilbak sin kidnappede hustru, vet vi at han i 13 episoder egentlig har lyst til å råkline med gladiatorkollega Crixus. Forståelig nok, siden Crixus er et imponerende eksemplar av arten pumpus muskulus.

Jeg stusset for øvrig en stund over hvorfor hver eneste gladiator i provinsbyen Capua har hud som nyfødte babyer – rent statistisk burde jo en håndfull av dem ha kroppshår? Men de blir daglig barbert og smurt inn med oljer av svært unge gutter.

Fnis.

Så er det blodet. Enorme, massive, gigantiske, monumentale fontener av blod. Overalt. Hele tiden. Jeg vet ikke hvorfor de har lagt til ordet sand i det hele tatt. Hvordan man skades er irrelevant – et lite slag mot nesen avstedkommer like mye blod som en avkuttet halspulsåre.

Til å begynne med er det perverst vakkert, akkurat som de brutale kampscenene i gloriøst animert slow motion, men etter 13 episoder lurer jeg på om ikke serien egentlig er laget for å skape større forståelse for blødere.

Når blodet ikke fosser, hengir gladiatorer, senatorer, elskerinner og hustruer seg til forbløffende mengder sex i alle mulige former og stillinger.

Så ved siden av å ha stjålet alt fra Troy, 300 og Gladiator har serieskaper Steven S. DeKnight  (Dollhouse, Smallville, Angel) og produsent Sam Raimi også grafset godt i den gamle skandalefilmen Caligula.

I Blood and Sand går man for full frontal nudity og kroppsvæskeutveksling med entusiasme, og øyensynlig er det ikke bare brystkasser som får en daglig barbering.

Har jeg glemt noe? Åja – skuespillerne! Stakkars. Dette er helt klart ikke de raskeste traktorene på jordet i utgangspunktet, så det å utstyre dem med liksom-gammeldag replikkføring er egentlig ganske slemt.

– Thy lips hasteth my heart decieved, thou shall payeth with thy blood!

Man kan formelig se de bittebittebittesmå hjernene deres koke. Da er gladiatorene og soldatene mye heldigere, for de slipper unna med å brøle banneord til hverandre, og favorittbanneordet i romertiden var åpenbart “cunt!”.

Det er ikke sikkert Spartacus får en sesong to, siden hovedpersonen Andrew Whitfield har fått en kreftdiagnose. Nå har Wentworth Miller vist stor (veldig stor) interesse for å overta rollen, forståelig nok, siden karrieren hans ikke akkurat skjøt fart etter Prison Break. Den monotone stemmen og det ene ansiktsuttrykket han har vil passe godt i Blood and Sand.

Det kommer en prequel i januar 2011 – Spartacus: Gods of the Arena – men den er bare på seks episoder. Kanskje vi ikke får vite hvordan det går med Spartacus, men skulle vi se ham igjen vet vi at there will be blood.

 

 

Om Popcorn uten nåde: Brita C. Møystad

Filmviter og tv-kritiker med dyp begeistring for det meningsløse.
Dette innlegget ble publisert i På dvd, TV-serier og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s