Paranha 3D: Pupper, menneskeetende fisk og en eierløs penis

Ved en grusom tilfeldighet fikk alle de kvinnelige statistene menstruasjon samtidig. Foto: Europafilm

Piranha 3D
Regi: Lite sannsynlig
Med: Hvem bryr seg?
Premiere 22.10.10

**

Vannet er blått, vakkert og sikten er god. En ensom penis flyter forbi, duvende som en manet.

Før du rekker å tenke “der flyter det en penis, gitt” blir penisen spist av en piraya. Før du rekker å tenke “der ble penisen spist av en piraya, gitt” raper pirayan opp den halvspiste penisen, som langsomt synker til bunns.

Og alt dette i 3D.

Det er ingen vits å forsøke å forklare hvilke hendelser som fører til at en penis blir spist av en piraya, delvis fordi det ikke spiller noen rolle, og delvis fordi jeg har glemt det. Men jeg husker at jeg lo høyt fordi penisens eier var en skikkelig pervo og fortjente å bli kastrert.

Det var en scene til som gjorde meg nesten like lykkelig som flytende penis-scenen: En toppløs pike paraseiler fra en båt, men fordi oppdriften er ujevn treffer hun innimellom vannoverflaten før hun blir rykket opp igjen mens hun hyler av latter.

I et par sekunder er bare brystene hennes under vann i all sin praktfulle 3Deilighet, og en blodtørstig forventning skyller over meg: Nå skal det jafses pupp!

Men nei, hun løftes opp igjen og når hun på nytt treffer vannet spiser pirayaene bare beina hennes. Bummer! Bortkastet teknologi! De spiser resten av henne, også, men siden de da allerede har spist de fleste av statistene er det bare “gjesp”, liksom.

Piranha 3D vil fryktelig gjerne være en skrekkfilm, men 3D-teknologien er ganske slurvete og småfisk i flokk er ikke spesielt skummelt uansett hvor menneskeetende de er, eller hvor mange ganger Elisabath Shue og Ving Rhames roper at de hardt festende tenåringene skal komme seg opp av vannet.

Det eneste som er skremmende er at Richard Dreyfus har sagt ja til direkte hån: filmen åpner nemlig med at han sitter i en liten fiskebåt iført i olaskjorte, mørkeblå ull-lue og briller, og synger Spanish Ladies. Hvis du ikke forstår hvilket helligbrøde dette er, er hullet i din popkulturelle dannelse så stort at det aldri kan fylles.

Bortsett fra dette anfallet av filmhistorisk snobberi fniste jeg ganske ofte underveis – det er noe ved maltrakteringen og slaktingen av halv- og helnakne tenåringer i forskjellige grader av alkoholrus som rører meg dypt og inderlig.

På sitt vis er jo Piranha 3D en svært moralsk fortelling, i hvert fall hvis man er en overhormonell tenåringsgutt: Du må gjerne kikke på jentene, men behandler du dem dårlig mister du tissen din.

Og det er jo et slags budskap.

Reklamer

Om Popcorn uten nåde: Brita C. Møystad

Filmviter og tv-kritiker med dyp begeistring for det meningsløse.
Dette innlegget ble publisert i Fra Hollywood og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s